Brandma' (fd. Astaform) | Logotyp till förskola
Astaform är en liten designbyrå i Stockholm som är specialiserad på att ta fram grafisk formgivning hjälper dig att nå fram till dina kunder och nå era mål. Vi tar fram logotyper och grafiska identiteter till förpackningar, hemsidor, trycksaker och digitala enheter.
designbyrå, stockholm, lidingö, grafisk formgivare, grafisk formgivning, grafisk design, grafisk form, logotyp, visuell identitet, grafisk identitet, grafisk profil, förpackningsdesign, förpackning, illustration
1680
post-template-default,single,single-post,postid-1680,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.1,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
förskola logotyp designbyrå reklambyrå stockholm lidingö grafisk formgivning formgivare design

Logotyp till förskola

När vi fick uppdraget att göra en logotyp och en grafisk profil till Skogslekens förskola, var den stora utmaningen att skapa en visuell identitet som passar både barn, föräldrar och personal. Som kombinerar mer barnrelaterade ledord som lekfullhet, fantasi, rörelse och nyfikenhet, med mer vuxna ledord som ansvar, pedagogik, respekt och ordning. Önskemål fanns även att få med förskolans naturprofil.

Lösningen blev att låta själva logotypen få representera de mer vuxna ledorden och att låta den grafiska profilen stå för de mer barnsliga ledorden. Ett versalt O gjordes om till ett löv för att signalera förskolans naturinriktning.